طراحی

در واقع طراحی و ساخت یکی از مرحال مهم ساخت یک ربات است که در این مقاله درباره تکنلوژی های نوینی که در این مرحله استافده میشود صحبت میکنیم . در قدیم طرح ها را از جهات مختلف روی کاغذ میکشیدند که نیاز به مهارت زیادی داشت . ولی امروزه با امدن نرم افزار های مناسب این کار برای صنعتی این کار راحت تر شده است و میتوان با انجام چند کلیک طرحی سه بعدی ایجاد کرد .

شبیه سازی

در اپلیکشن هایی مانند solidworks میتوان به عالوه رسم میتوان شبیه سازی از جسمی که طراحی شده است را داشته باشیم . اگر ما یک ربات طراحی کرده باشید میتوانیم حرکت ربات رو شبیه سازی کنیم . حتی به صورت پیشرفته وزن جسم و همچنین جسم جسم را تنظیم کنیم . در قسمت هایی از این نرم افزار میتوانیم جنس مدل خود را تغییر دهیم که واقعی تر به نظر برسد . حتی شبیه سازی حرکت ربات هم وجود دارد ام باید بگم که این قابلیت خیلی هم جدید نیست و سال هاست در نرم افزار های طراحی صنعتی وجود دارد . در این قابلت کاربردی میتوان حرکت ربات را شبیه سازی کرد و ربات را مانند انیمشینی حرکت دهیم . شرکت های مانند بوستون داینامیک از این قابلیت اسفاده زیادی میکنند و در ربات های اطلس و اسپات که ربات های سگ و انسان نما هستند بسیار کاربردی است . حتی با کتابخانه هایی میتواند در نرم افزار طراحی حرکت را شبیه سازی کرد و در نهایت کد ان حرکت روی ربات اپلود میشود و این گونه نیازی به کد نویسی نیست . ام این رو ش بسیار
سخت است و کتابخانه اس با 10 ها هزار خط کد دارد .

طراحی

رندر

قابلیت رندر گرفتن یک از ویژگی های بسیار عالی در مرحله طراحی است که معموال برای سیستم هایی با کارت گرافیم قوی استفاده میشود . این قابلیت که سال ها است مورد استفاده مهندسین است باعث میشود مدل ما به واقعیت بسیار نزدیک شود. حتی میتواند با یک رندر گرفتن ساده مدل خود را قبل از ساخت ببینیم . حتی در صنعت ساخت گوشی معموال در تبلیغ های موبایل بیشتر عکس ها رندر هایی از مدل گوشی است .

طراحی برای پرینتر سه بعدی

برای ساخت یک ربات روش های بسیاری است . اگر یک ربات برای خط تولید باشد بهترین روش قابی گیری است که در این روش در قالب هایی به شکل قطعات ربات موادی ریخته میشود . این روشی سریع است ولی اصال برای ساخت یک ربات روش خوبی نیست . چون ممکن است قطعات ربات ایراد هایی داشته باشد . و اگر ایراد ها رو هم برطرف کنیم هزینه ای بیشتر باید برای قالب ان دهیم . بنابر این پرینتر سه بعدی روشی عالی برای ساخت یک ربات است . چون با استفاده ار قیالمنت که ذوب شده است قطعه ای به جنس پالستیک میسازد . چون این روشی کند است برای خط تولید استفاده نمیشود ول در برخی موارد ربات را اول با پرینتر سه بعدی میسازند و اگر مشکلی نداشت با روش قابل گیری انرا به خط تولید میرسانند . پرینتر سه بعدی از یک صفحه داغ یک نازل و تعدادی محور حرکتی ساخته شده است . نازل فیالمنت را ذوب میکنند و محور های حرکتی با حرکت دادن نازل یک قطعه از رباتی را میسازند . صفحی داغ هم برای وقتی که قطعه پرینت شد گرم است تا قطعه به او نچسبد . موتور های محور های حرکتی معموال استپر موتور هستند و در بعضی از پرینتر ها محور های Y و Z را نازل حرکت میدهد و محور X را صفحه حرکتی تغییر میدهند . اپلیکیشن های اسالیسر مانند cura کمک میکنند که قطعه ای که طراحی شده است را به پرینتر سه بعدی وصل کنند و تنظیمات انرا انجام دهند و حتی شبیه سازی پرینت را انجام دهند .

Electrical

وقتی ما یک ربات هوشمند طراحی میکنیم باید حواسمان باشد که فضای داخلی ربات را به اندازه قطعاتی که در ان قرارا میگیرد طراحی کنیم . ولی در مرحله ساخت با مشکلی روبه رو میشویم . ربات جای کافی برای سیم های ندارد و این یک مشکل بزرگ است . ولی با قابلیت هایی که در طراحی ربات ها امده است ما میتوانیم سیم را در رسم خود شبیه سازی کنیم . این قابلیت که در ن رم افزار های طراحی صنعتی امده است بسیار کاربردی و مفید است . حتی در ان کتابخانه های USB ام ده است که میتواند کبل های مختلفی را بدون نیاز به رسم به ربات خود اضافه کرد . البته قبل از این راه حل طراحان هم سیم ها را به روش های قدیمی تر در ربات ها طراحیم میکردند ام این روشی سخت و طولانی بود ولی الان با این قابلت میتوان با مشخص کردن دو نقطه و مسیر حرکت سیم و انتخواب ضخامت یک سیم را در ربات شبیه سازی کرد . حتی ناسا هم برای
ساخت یک از مریخ نورد های خود از این تکنیک استفاده کرد تا رب ا تی دقیق داشته باشد . با این قابلت میتوان به راحتی یک ربات کامل با قطعات و سیم های خود را رسم کرد تا رباتی بسیار شبیه به واقعیت باشد . حتی این کمک میکند که ما فضای داخل ربت برای سیم های ان اختصاص دهیم . حتی میتواند با انجام کار هایی اپلیکیشن الیتیوم را به نرم افزار های صنعتی انتقال دهیم و اینگونه مدار هایی که ما در الیتیوم رسم کردیم را میتواند در ربات هوشمند خود قرار دهیم .

Scan to 3d

جدید ترین قابلت و عجیب ترین قابلیت در نرم افزار ها این است . این قابلت هنوز کامل نشده است و باگ هایی دارد و حتی وارد ایان هم نشده است ولی بهتر است در این مقاله درباره این قابلت هم صحبت شود . در این قابلت با اسکن کردن قطعه ای فابل سه بعدی ان اماده میشود . شاید به نظر اسان با شد ولی نکته این است که با دستگاه های پیشرفته ای عالوه بر اسکن قطعه بلکه ابعاد دقیق قطعه هم اماده میشود . و حتی در ابزار های پیشرفته ای داخل قطعه هم ساخته میشود . ولی ای ا این قابلیت کاربردی است ؟ چون که قطعه ای که ساخته شده است معمولا از قبل طراحی شده است . پس چرا باید انرا اسکن کنیم و دوباره رسم کینم . خب این قابلت اصال روی اجسامی که رسم شده اند کاربردی ندارد و بیستر برای اسکن اجسامی که در طبیعت وجود داردند است . تا انسان از انها ایده بگیرد و رباتی هوشمند بسازد .

بیشتر بخوانید

نقش وردپرس در توسعه ی وبسایت ها

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + چهارده =