پایتون

زبان برنامه نویسی پایتون زبانی با یادگیری آسان محسوب می شود و از همین رو بسیاری از برنامه نویسهای تازه کار آن را به عنوان اولین زبان برنامه نویسی خود انتخاب میکنند، زیرا این زبان به عنوان یک زبان همه منظوره ساخته و توسعه داده شده و محدود به توسعه نوع خاصی از نرمافزارها نیست. به بیان دیگر، می توان از آن برای هر کاری،از ساخت برنامه هایی که کار های کوچک میکنند گرفته تا ساخت بازیهای کامپیوتری استفاده کرد. بنابراین، یادگیری این زبان بسیار حائز اهمیت است. همچنین، پایتون در میان جوامع علمی از محبوبیت فوقالعادهای برخوردار است، زیرا از آن برای محاسبه معادالت پیچیده و تحلیلهای داده استفاده میشود.

 

پایتون و مزایای آن

زبان برنامه نویسی پایتون به دلیل سادگی و منحصرا بر روی خوانایی دستورات تمرکز دارد و برای یادگیری توسعه دهندگان بهترین انتخاب محسوب میشود. این زبان از ماژولها و بسته ها برای طراحی ماژوالر برنامه ها استفاده میکند و این ویژگی به کاهش هزینه های نگهداری و توسعه کمک می کند. امکان همکاری آسان بین اعضای تیم و اشتراک تجربیات کاری مختلف، از دیگر مزایای این زبان است. پایتون از کتابخانه و بستر استاندارد رایگان برخوردار است و بر روی تمام پلتفرمهای اصلی قابل استفاده است، بدون هیچ انحصاری. این امکان را فراهم میکند که توسعه دهندگان بدون نگرانی از هزینه های باالی توسعه،به این زبان جذب شوند

 

برخی از ویژگی های پایتون

 

• زبان برنامه نویسی پایتون با کتابخانه های استاندارد پایتون، پشتیبانی قابل توجهی را برای انواع وظایف برنامه نویسی مانند همگامسازی با مرورگرهای وب، جستو جو از طریق متن و ویرایش فایل ها ارائه میکند. این در الی است که در اکثر زبانهای برنامه نویسی دیگر، نیاز به ساخت این محتوا از پایه است.
• این زبان برنامه نویسی را میتوان با افزودن ماژولهای جدید توسعه داد، حتی اگر این ماژولها در زبان های C یا ++C کامپایل شده باشند. بهتر آنکه این ماژولها را میتوان پس از ساخت به عنوان میانبرها در پروژه های
خود مورد استفاده قرار دارد.
• زبان برنامه نویسی پایتون با گستره وسیعی از کامپیوترها و سیستم های عامل مانند لینوکس، ویندوز، MacOS، بسیاری از برندهای یونیکس، /2OSو بسیاری از دیگر گزینهها سازگار است. عالوه بر این، این زبان برنامه نویسی از رابط مشابهی در کلیه این پلتفرمها استفاده می کند و این یعنی جابهجایی بین آن ها برای کاربر آسان خواهد بود.
• پایتون واقعا رایگان است زیرا دانلود یا استفاده از آن هیچ هزینهای ندارد و هیچ هزینه الیسنسی برای آن وجود ندارد. همچنین، این زبان به طور آزادانهای قابل ویرایش است، زیرا عالرغم آنکه کپی رایت داشته باشد، همراه
با الیسنس متن باز ارائه میشود.

چرا باید پایتون یاد بگیریم؟

باید توجه داشت که دالیل معرفی زبان پایتون به عنوان زبانی که باید آن را آموخت در ذات این زبان، یعنی اهداف، ویژگیها و کاربردهای آن نهفته هستند. افرادی که عالقهمند به فراگیری مهارت برنامه نویسی هستند و تازه قصد دارند وارد دنیای برنامه نویسی شوند به این افراد به طور ویژه توصیه می شود که پایتون بیاموزند . افرادی که در زمینه های علمی گوناگون مشغول به فعالیت هستند و نیاز به استفاده از یک زبان برنامه نویسی برای انجام پیادهسازیهای مربوط به رشته خود دارند، افرادی که در حوزه علم داده و هوش مصنوعی مشغول به فعالیت هستند و قصد دارند یک زبان برنامه نویسی مناسب برای این حوزهها را فرابگیرند و یا کلیه افرادی که در حال یادگیری یک مهارت خوب و درآمدزا هستند که بازار کارگستردهای داشته باشد همگی به دنبال یادگیری زبانی در برنامه نویسی هستند که نیاز های خود را با آن براورده کنند و چه زبانی بهتر و ساده تر از زبان پایتون.

تفاوت پایتون با دیگر زبان ها

• داشتن فریم ورک مخصوص به خودش

جنگو یک چارچوب برنامه های کاربردی وب متن باز نوشته شده به زبان برنامه نویسی پایتون است. این چارچوب چیزی بیش از یک مجموعه از ماژولها که توسعه را آسانتر می کنند نیست. این ماژولها با هم گروهبندی شدهاند و به کاربر امکان ساخت برنامه های کاربردی یا وب سایتها را از یک منبع موجود به جای نوشتن آن ها از پایه میدهند . این همان روشی است که توسعه دهندگان میتوانند با به رهگیری از آن وب سایتهای دارای کارکرد های پیشرفته مانند پشتیبانی از احراز هویت، پنل مدیریت، فرمهای تماس، کامنت ها، پشتیبانی از بارگذاری فایل و بسیاری از موارد دیگر را بسازند. سایت رسمی جنگو، خود را چنین معرفی میکند: چارچوب وب پایتون سطح بالا که توسعه سریع، تمیز و طراحی عملگرا را امکانپذیر میسازد. این چارچوب توسط توسعه دهندگان با تجربه ساخته شده و به حل بسیاری از مشکالت توسعه وب کمک میکند، بنابراین کاربر میتواند برنامه خود را بدون نیاز به اختراع چرخ بسازد. این چارچوب رایگان و متن باز است. جنگو مجموعه بزرگی از ماژولهای قابل استفاده در پروژه های گوناگون را ارائه میدهد. چارچوبها در درجه اول با این هدف ایجاد شدند تا در وقت برنامه نویسان صرفه جویی شود و جنگو نیز از این قاعده مستثنی نیست.

• زبانهای گوناگون در کنار پایتون

پی اچ پی (PHP)

یک زبان اسکریپت نویسی سرور است که در درجه اول برای ساخت وب سایت های پویا و تعاملی مورد استفاده قرار میگیرد. PHP بهترین زبان برای ساخت محتوای HTML است و برای ساخت هر چیزی از یک بالگ ساده گرفته تا یک وبسایت بزرگ به سبک شرکتهای بزرگ قابل استفاده خواهد بود.

پایتون(Python)

یک زبان برنامه نویسی سطح بالا، شی گرا و همه منظوره است که بسیار قابل تطبیق به شمار میآید و تقریبا برای هر کاری میتوان از آن استفاده کرد. این زبان به طور متداولی برای توسعه کاربردهای وب و موبایل، اندیس گذارها و برنامه های کاربردی دارای واسط گرافیکی کاربر دسکتاپ مورد استفاده قرار میگیرد.

زبان برنامه‌نویسی پایتون

روبی (Ruby)

یک زبان سطح باال و شیگرا است که برای کار با برنامه های کاربردی وب و موجودیت های داده مورد استفاده قرار میگیرد. روبی برای سیستم انواع پویای آن مشهور است که بررسی نوع را در طول زمان اجرا انجام میدهد. این زبان همچنین دارای ویژگی مدیریت حافظه خودکار است.

 

آینده شغلی پایتون

اغلب افراد هنگام انتخاب زمینه فعالیت و یادگیری مهارتهای مرتبط، با این پرسش مواجه میشوند که فرصت های شغلی موجود و درآمد فعاالن آن حوزه چگونه است؟ این موضوع قطعا برای عالقمندان به یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون نیز صادق است. بنابراین در ادامه توضیحاتی پیرامون شرایط شغلی برنامهنویسان پایتون در ایران ارائه شده است . در ایران فعال ترین شرکتهایی که برنامه نویس های پایتون در آن مشغول به کار هستند در شهرهای تهران، مشهد، اصفهان، کرج، شیراز و تبریز قرار دارند.حقوق دریافتی کارکنان بسته به عامل های گوناگون متفاوت است. از جمله عوامل تاثیرگذار بر حقوق دریافتی میتوان به سابقه کار و پروژه هایی که فرد در آنها فعال بوده، جایگاه شغلی، آشنایی با فریم ورک ها و ابزارهای مورد نیاز در پروژه اشاره کرد. برای اشتغال در زمینه زبان برنامه نویسی پایتون داشتن مهارت بسیار مهم تر از مدرک است. پیش از این برخی از شرکت ها برای استخدام نیروهای خود به داشتن مدرک تحصیلی در حوزه های مرتبط اهمیت به سزایی می دادند و حتی نداشتن
مدرک از شرایط رد متقاضیان محسوب میشد. اما در حال حاضر مدرک گرایی جایگاه خود را به مهارت محوری بخشیده است. انواع مشاغلی که برنامهنویسان پایتون می توانند در آن به کار بپردازند تمام وقت، نیمه وقت، پروژهای، قراردادی، خوداشتغالی و دیگر موارد است. مواردی مانند ساعات و قوانین کاری، مستقل از قوانین مصوب اداره کار بسیار بستگی به قوانین
سازمان ارائه دهنده فرصت شغلی و مذاکرات برنامهنویس با سازمان دارد. برخی از سازمانها دارای ساعات کار انعطافپذیر هستند و برخی دیگر قواعد خاصی در زمینه تولید و نگهداری کدها دارند. این در حالیست که مطابق نظرسنجی توسعهدهندگان انجام شده توسط استک اورفلو در سال ،۲۰۱۸ پایتون فناوری با بیشترین متقاضی در این سال است (بدین معنا
که سازمانهای زیادی به استخدام برنامهنویسهای پایتون پرداخته اند) زبان برنامه نویسی پایتون همچنین جایگاه هفتم را در میان زبان های برنامه نویسی متداول دنیا به دست آورده. درآمد برنامهنویسان پایتون در میان ۱۰ زبان پر درآمد در آمریکا اول بوده و پس از آن روبی و جاوا قرار دارند. همچنین، زبان برنامه نویسی پایتون جایگاه سوم را برای بیشترین آگهیهای شغلی منتشر شده به دست آورده است.

 

راه های یادگیری پایتون

 

بهریتن گزینه ها برای یادگیر شرکت در کالس های حضوری و آنالین است یا به صورت خودآموز به وسیله یوتیوب، شبکه های اجتماعی و هوش مصنوعی که امروزه مورد بحث خیلی از افراد قرار گرفته است استفاده کنیم. پس از یادگیری مراحل اولیه پایتون زمان آن فرارسیده که شروع به برنامه نویسی کرده و از پروژه های کوچک استفاده کنیم تا مهارت خود را باال ببریم. از اولین پروژه ها مانند چاپ کردن نام خود در خروجی تا ساخت ماشین حساب یا بازی ایکس او، همگی پروژه های خوبی برای مبتدیانی که مایل به افزایش مهارت خود در این زبان دارند است.

کلام آخر

در این مطلب چیستی زبان برنامه نویسی پایتون، ویژگیها، چیستی جنگو، تفاوتهای پایتون با زبانهای روبی و پیاچپی، وضعیت اشتغال برنامهنویسهای پایتون در ایران و روش یادگیری این زبان پرداخته شد. پایتون زبانی دارای نحوه ساده نوشتار، اما با قدرت و ویژگیهای بسیار زیاد محسوب می شود و در حوزه های گوناگون مورد استفاده قرار میگیرد. زبان برنامه نویسی پایتون مستحکم است و نگهداری و خطایابی کدهای نوشته شده به این زبان به شکل خیلی خوبی قابل انجام هستند.

 

بیشتر بخوانید

پروژه های ساده با پایتون

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *