در یک تعریف کلی، استعداد به معنای یک مهارت یا ظرفیت بالقوه است که می‌تواند زمینه‌ساز موفقیت فرد در حوزۀ خاص باشد. استعدادها انواع مختلفی دارند؛ از استعداهای تحصیلی، هنری و ورزشی گرفته تا استعدادهای ارتباطی، اجتماعی و اقتصادی. بهره‌مندی از هر یک استعدادهای مذکور، مزایایی ایجاد می‌کند که بتوانیم سریع‌تر، بهتر و آسان‌تر از دیگران به موفقیت دست پیدا کنیم.

با این حال، برخورداری از یک استعداد هرگز تضمین نمی‌کند که فرد در آن زمینۀ خاص موفق باشد. در واقع، استعدادها به رغم همه تفاوت‌ها، یک خصلت و ویژگی مشترک دارند: اگر به استعداد در زمان مخصوص خود توجه نکنیم، خاموش می‌شود! این یعنی هر استعداد یک دوره به اصطلاح بحرانی دارد که برای پرورش آن باید اقدامات خاصی انجام دهیم تا به یک مهارت پایدار تبدیل شوند؛ در غیر اینصورت ممکن است تمام مزایای استعدادها از دست بروند. برای درک این نکته، دو کودک را در نظر بگیرید که دقیقاً به یک اندازه از استعداد چشمگیری در محاسبات ریاضی یا مهارت‌های ارتباطی برخوردارند. اگر اقدامات لازم در سن مناسب برای یکی از آن‌ها صورت بگیرد اما برای دیگری نه، احتمالاً در آینده، در حالیکه یکی از آنان تبدیل به یک فرد موفق (برای مثال، یک ریاضی‌دان یا یک تاجر موفق) شده است، دیگری به موفقیت چندانی در این زمینه نرسیده است.

بنابراین، صرفاً داشتن استعداد به تنهایی کافی نیست. اقداماتی نظیر آموزش و فراهم کردن امکانات مناسب لازم است تا بتوانیم آن استعداد را شکوفا کنیم. اما اهمیت استعدادها بدین معنی است که اگر فرزندمان از استعدادی برخوردار نبود، به هیچ وجه امکان موفقیت در آن زمینه را نخواهد داشت؟ خوشبختانه پاسخ این سوال، منفی است. همانطور که استعدادها دارای دوره بحرانی برای شکوفایی هستند، اکثر مهارت‌ها نیز دارای دوره‌های بحرانی هستند که در صورت برخورداری از یک برنامه مناسب، قادر خواهیم بود آن‌ها را نیز به حد مطلوبی پرورش دهیم.

پس همانطور که تاکنون متوجه شدیم، هر فردی همزمان دارای یک سری استعدادهای بالقوه و همچنین یک سری کمبودها است که هر دو نیازمند اقدامات خاصی برای پرورش و بهبود هستند. اما پیش از انجام هر اقدامی، سوال اساسی این است که «چگونه می‌توان استعدادها و کمبودها را شناخت؟». مسلم است که بدون شناخت مناسب، هر تلاشی برای پرورش مهارت‌ها در فرزندانمان، هدر دادن انرژی است. لذا ما در مرکز نوآوری دانش‌آموزی لنسر شریف، با استفاده از مجموعه‌ای از آزمون­های معتبر بین المللی و همچنین ارزیابی کیفی توسط متخصص، تلاش می­کنیم شناختی دقیق­تر از توانایی‌ها و علاقه‌مندی‌های دانش آموزان داده و بر اساس آن مسیر یادگیری مناسب هر فرد را برای وی ترسیم کنیم.

دپارتمان‌های مرکز نوآوری لنسر شریف

اگه میخوای با لنسر شریف بیشتر آشنا بشی، بهتره یه نگاهی به دپارتمان‌هامون هم بندازی:

ما توی دپارتمان برنامه نویسی بلوکی دانش آموزان رو با مهارت‌های برنامه نویسی آشنا می‌کنیم. به نوعی آموزش برنامه نویسی کودکان در این دپارتمان شروع میشه که بچه‌ها با آموزش اسکرچ و آموزش اپ اینونتور آشنا میشن. اگه اطلاعات دقیق‌تری میخوای حتما یه نگاهی به این دپارتمان بنداز.

دپارتمان برنامه نویسی لنسر شریف یکی از فعال‌ترین دپارتمان‌های مرکز می‌باشد که دانش‌آموزان مهارت‌های برنامه‌نویسی رو به بهترین شکل یاد میگیرن. توی این دپارتمان آموزش پایتون برای کودکان و نوجوانان و همچنین آموزش برنامه نویسی با استفاده از HTML و CSS ارائه میشه. در انتهای دوره‌ها دانش آموز این توانایی رو داره که بتونه پروژه‌های مختلفی رو با زبان پایتون اجرا کنه.

یکی دیگه از دپارتما‌های لنسر شریف، دپارتمان آموزش اینترنت اشیا هستش که اتفاقا خیلی هم بین دانش‌آموزها محبوبه. ما توی این دپارتمان دانش آموزان رو با مفاهیم مهمی آشنا می‌کنیم. اینکه چجوری بااستفاده از اینترنت اشیا میتونن وسایل و اشیا مختلفی رو به هم متصل و بتونن کنترلشون کنن.

رباتیک از اون دسته مهارت‌هاییه که بسیار مورد توجه والدین و دانش آموزان قرار گرفته. ما تو این دپارتمان آموزش رباتیک برای کودکان رو برای تمام سنین در نظر گرفتیم که با استفاده ازین مهارت‌ها در انتهای دوره بچه‌ها میتونن به صورت کامل یه پروژه رو انجام بدن و ربات خودشون رو طراحی کرده و بسازن. 

هدف لنسر شریف اینه که در نهایت دانش‌آموزان به فریلنسر های حرفه‌ای تبدیل بشن و بتونن با استفاده از مهارت‌هایی که توی دوره‌ها یاد گرفتن، پروژه‌های مختلفی رو دریافت کنن و انجام بدن و این مهارت‌ها به درآمد برسه. تو این دپارتمان آموزش کسب و کار برای کودکان ارائه میشه و اون‌ها رو برای بازار کار آماده میکنه.